Par mums
Pašā Vidzemes sirdī, pārsimt metru no gleznainās Cesvaines pils, kur senatne sastopas ar šodienu un tūristu soļi mijas ar vietējo ikdienu, top alus. Ne jau rūpniecisks produkts, bet īsts – dzīvs, ar dvēseli. Mūsu mazā alus darītava radās 2016. gadā, un kopš tā brīža mēs nemitīgi turam godā prasmi darīt alu tā, kā to darīja senāk – ar rokām, mieru un cieņu pret katru izejvielu.
Mēs esam viena no mazākajām alus darītavām Latvijā, taču tieši mazums ļauj mums būt īpašiem. Alu vāram uz malkas uguns, ļaujot liesmai ne vien sildīt, bet arī piešķirt dzērienam savu raksturu. Mēs ticam laikam – ne steigai. Tāpēc jauno alu raudzējam aptuveni nedēļu, līdz tas sasniedz vajadzīgo stiprumu, un tad ļaujam tam nogatavoties vismaz 30 dienas.
Mūsu alus ir radīts no tikai četrām sastāvdaļām – ūdens, iesala, apiņiem un rauga. Nekā lieka. Nekā mākslīga. Tikai tas, ko zeme un laiks devuši, un mūsu rokas – savienojušas.
Pārsvarā mēs veltām sevi tradicionālā lager tipa alum – dzidram, tīram un raksturpilnam. Bet ik pa laikam top arī kāds eila brūvējums – kā piedzīvojums, kā pārsteigums.
Cesvaines alus – tas ir stāsts par mieru, laiku un amatniecību. Par to, kā radīt kaut ko vienkāršu, bet patiesu.






